Tuesday, January 24, 2006

Sola scriptura?



"Countries most influenced directly or indirectly by the Reformation are least-corrupt", aldus Jeff Fountain van Youth with a Mission in zijn laatste Weekly Word. Krasse uitspraak, dat wel, maar 100% ondersteund door de zgn. "Corruption Perception Index" van Transparency International (link naar de CPI van 2005).

Jeff heeft het in zijn laatste "weekly word" niet zozeer over corruptie an sich, maar wel over de invloed van de Bijbel. Zoals de titel van deze blogpost ook al aangeeft, hij vraagt zich af of we in onze huidige tijd (nog steeds) afhankelijk zijn van de Bijbel als "final authority" of dat er zoiets nodig is als een nieuwe Reformatie. In zijn verhaal komt hij er uiteindelijk op uit, dat het goed zou zijn om de Bijbel als handvest en leidraad te hanteren:

The truth is that the Reformation transformed nations from similar poverty and corruption by recovering God’s instructions for relationships at all levels: family, community, urban and national. These laid foundations for nationhood, government, law, justice and human dignity.

Helemaal mee eens, Jeff. Een nieuwe Reformatie zou uit andere oogpunten misschien wenselijk zijn, maar niet als gezaghebbend naast de Bijbel. Wat onze tijd nodig heeft, wat ik nodig heb, is de Bijbel serieus te nemen en werkelijk te geloven als Gods woord, als Zijn instructies (zoals Jeff het verwoordt). Laten we eerst God zoeken en de Bijbel lezen, God toestaan om door de Bijbel ons leven te reformeren en dan zullen we eens zien of we nog een reformatie nodig hebben...

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?