Friday, March 03, 2006

"Still rearranging deck-chairs on the Titanic, the Christians are"



Wat een gave uitdrukking, zeg! Las 'm deze weg bij Reinhold Scharnowsky. 'Rearranging deck-chairs on the Titanic': hoe meer kun je met de verkeerde dingen bezig zijn! Enorm druk met allerlei zaken, terwijl je boot aan het zinken is!

En inderdaad, vaak is de kerk bezig met de verkeerde dingen. (Wat klinkt dat lekker makkelijk vanaf de zijlijn, he?! Maar is het soms zo dat je alleen maar een mening mag hebben en die verkondigen, als je eerst jaren en jaren "in het werk" hebt gezeten? Nee toch...) Wat was de opdracht van Jezus, vlak voordat hij naar de hemel vertrok: "Go out and train everyone you meet, far and near, in this way of life, marking them by baptism in the threefold name: Father, Son, and Holy Spirit." Dat is geen (te) lange diensten organiseren, waar je soms (of vaak?) maar hoopt dat Jezus zelf niet per ongeluk aanwezig is en geen praiseavonden waar "de band" even lekker "los" kan etc. etc.

Hoe vaak is onze kerk niet een overgeorganiseerde kerk met overspannen oudsten dan wel ouderlingen, waar we aan het "go out and train everyone you meet" niet eens toekomen? En dan stellen we samen vast dan bepaalde dingen anders en/of beter moeten, daarbij nog steeds niet aan dezelfde opdracht toekomend. Rearranging deck-chairs on the Titanic. We, de kerk, zijn aan het zinken, maar we hebben het niet door en zetten de stoelen maar weer eens anders of netjes neer...

Help!

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?