Monday, November 07, 2005

Evangeliseren?

Gisteren gesproken met iemand van een evangelisatiecommissie van een bepaalde kerk. Hij uitte zijn zorgen over het gebrek aan visie binnen de betreffende kerk in het algemeen en in de evangelisatiecommissie in het bijzonder. We raakten aan de praat over vorm en visie.

Samen constateerden we inderdaad een gebrek aan visie. En hoe je van een goed bedoeld uitgangspunt verzandt in het organiseren van enkele activiteiten zodat de evangelisatiecommissie z’n werk voor dit jaar weer heeft gedaan. Maar is dat het nu echt? Gaan we maar een paar praiseavonden per jaar beleggen zodat de commissie voor dit jaar weer heeft bijgedragen aan de kerkelijke agenda? Alsjeblieft niet zeg... Doek dan alsjeblieft die commissie maar op!

Ik kom weer op hetzelfde punt terug: we moeten leren discipelen te zijn en discipelen te maken. Dat is ook wat Jezus ons opgedragen heeft. En als die discipelen er dan al op uit trekken, worden ze er met een heel andere opdracht op uit gestuurd dan hoe onze gemiddelde evangelisatiecommissie te werk gaat.

Dat vraagt om een radicale verandering in onze aanpak. Inderdaad: doek die evangelisatiecommissie maar op en ga je in kleine kring richten op het discipel-zijn en discipel-maken.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?